Matchrapport Herrar A
 
Önneköp – Ovesholm 8-4 (6-0) 29 mars 2008, träningsmatch
 

Laguppställning:
- Danne -
- Axel, Sjögren, Jonas, Affe -
- Rasmus, Jocke, Robin, Ivan -
- Kogaren, Ceder

Avbytare: Dick, Glenn, KP, Antonio, Jonny, Edvinsson
 

Målskyttar: Joachim Mårtensson 4, Andreas Ceder 2, Magnus Nilsson 1 och
Ivan Ocana 1

 

Rapport:
Ett målfyrverkeri med hela 12 mål bjöd de två lagen på då de möttes på en gräsplan i den stora europeiska metropolen Kuggeboda. Här fick man verkligen veta vad begreppet storstadspuls innebär. Under vår korta tid i staden hann vi både se en man som promenerade med en hund samt en bil. Det ni! Detta var gräsdebuten för Önneköps IF detta år. Detta märktes knappast då det efter en spelad kvart var ledning för Önneköp med hela 4-0. Ledningen utökades till 6-0 innan pausvilan efter en formidabel första halvlek.

I andra halvlek gjordes massvis med byten från vår sida och spelet höll inte samma klass som i första. En av anledningarna till detta var säkerligen de många bytena vilket gjorde halvleken lite sönderryckt, men samtidigt skall sägas att Ovesholm spelade bättre fotboll i den avslutande halvleken.

Vad skall man säga om Ovesholm då? Jo, framåt var de ganska vassa, mittfältarna och anfallarna skapade en hel del chanser utöver de fyra målen.
Men i de bakre leden såg det mörkare ut. I backlinjen hade de fyra stora färjor som vi rundade gång på gång i första halvlek och i målet hade de en synnerligen släpphänt herre. Det skulle förvåna mig oerhört om han bär titeln Målvakt i vanliga fall.

Målen från Önneköps sida skall återberättas nedan och innan ni börjar läsa så skall jag berätta att tryckfels-Nisse inte har varit framme. Joachim Mårtensson gjorde fyra mål, varav tre på nick. Det låter lika troligt som om ”Jackass” skulle få en Oscar för bästa manus.

1-0 gjorde Andreas Ceder med en mäktig högerslägga som 99% av världens målvakter hade räddat.
2-0 nickade Joachim Mårtensson in efter en perfekt slagen hörna av Ivan Ocana.
3-0 kom från Magnus Nilssons högersko efter att han hade slitit sig loss strax utanför straffområdet.
4-0 nickade återigen Joachim Mårtensson in, ännu en gång var det Ivan Ocanas magiska vänsterfot som svarade för framspelningen.
5-0 gjorde Ivan ”Önneköps egen Lafita” Ocana efter ett långskott som målvakten också får lastas för.
6-0 gjorde den vindsnabbe Andreas Ceder i ett friläge där framspelningen kom från Magnus Nilsson. Och då skall vi betänka att Magnus hade fått med sig sina skor från 2005. Så kan det gå när inte Göte & Birgit packat väskan…
7-1 kom från Joachim Mårtenssons panna, inlägget kom från mittbacken Johan Sjögren.
8-4 landade också på Jockes konto, denna gång var det dock foten som var sist på bollen efter att han slitit sig loss inne i straffområdet och kallt bredsidat in bollen.

Sammanfattningsvis kan sägas att vi gjorde en helt ok årsdebut på gräs. Dock tilldelar vi oss själva ett minus för andra halvlek även om det inte är världens lättaste sak att spela bländande fotboll då matchen är punkterad.

Många höga betyg delas ut efter denna kamp. Innermittfältarna Joachim Mårtensson och Robin de Richelieu gjorde en oerhört bra match. Även Andreas Ceder och Ivan Ocana svarade för fina insatser.

Många byten gjordes som sagt, ett av dessa kom i minut 65 då Peter Edvinsson skulle hoppa in vid ställningen 7-1. Jag frågade Peter och han svarade Ja på frågan om han lovade att sluta med fotboll om matchen slutade 7-7. 18 minuter senare var ställningen 7-4 och nervositeten kom nog smygandes innanför matchtröjan på Önneköps egen ”Byggare Bob”. Men som tur var för Peter och Önneköps skull slutade matchen istället 8-4.

På återseende i Kivik kommande helg…. om det blir nya löften från våra spelare då återstår att se.

 
(Jörgen Thulin, 31 mars 2008)
 
<<Tillbaka till Program Herrar A
 

___________________________________________

Om du kommit till denna sida via en sökmotor klicka här